PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Tri O i Konica Minolta Srbija – tehnologija sa kojom prevazilaze očekivanja klijenata

Tri O je porodična kompanija iz Aranđelovca, Srbija iza čijeg pomalo neobičnog naziva se krije priča koja odražava obiteljsku povezanost i snalažljivost. „Tri O predstavlja trojicu braće koji stoje zajedno, osnaženi kao jedno i znači Osećaj ponosa, Odgovornost prema kvalitetu i Odlučnost da uspemo“, rekao nam je gosp. Nebojša Orlović, vlasnik kompanije Tri O. Sve tri vrednosti povezuju ih sa kompanijom Konica Minolta Srbija. Donosimo priču o uspešnoj saradnji.

Tri O svoje poslovanje nije započeo kao tiskara, nego kao maloprodaja i veleprodaja bijele tehnike i željezarija. Kako ste se našli u industriji tiska?

Štamparija Tri O počela je sa radom 2009. godine, kada smo kupili u stečaju Prvu srpsku štampariju Nikola Nikolić iz Kragujevca. Tada smo uvideli da bismo mogli da pokrenemo štampariju samo za potrebe kompanije Tri O obnovom postojećeg mašinskog parka.
Međutim, u međuvremenu su se otvorile brojne mogućnosti za saradnju sa velikim brojem dobavljača kojima je bila neophodna pouzdana štamparija koja može da izađe u susret sa svim zahtevima i potrebama tržišta. Tako da smo iz godine u godinu postajali bogatiji za savremene mašine koje mogu da odštampaju krajnji proizvod vrhunskog kvaliteta.

Posljednjih godina pravite zaokret poslovanja prema digitalnom tisku. Zašto?

Nakon analize tržišta i zahteva klijenata, gde je sve veća potreba za brzom i kvalitetnom štampom, shvatili smo da ukoliko želimo da budemo konkurentni moramo da izvšimo i brojne promene. Posebno u oblasti malih tiraža gde smo videli našu šansu. U celoj priči jako je bitno što na posao ne gledamo sa tačke gledišta današnjeg štampara, već sa tačke biznisa, što je velika razlika u pristupu samom poslu.

Snažnu potporu u širenju u smjeru digitalnog tiska imate od Konica Minolta. Kako je počela suradnja?

Odluka da izaberemo Konica Minoltu kao partnera proizilazi iz nekoliko ključnih faktora. Pre svega, Konica Minolta je dokazala svoju stručnost i liderstvo u oblasti digitalne štampe. Njihova inovativna, pouzdana i prilagodljiva tehnologija pruža nam potrebnu fleksibilnost da zadovoljimo različite zahteve naših klijenata. Dodatno, Konica Minolta nam je pružila ne samo visokokvalitetne štamparske mašine, već i podršku i obuku našeg tima. Njihov tim stručnjaka je bio uz nas tokom implementacije mašina u naš sistem pružajući nam znanje i podršku kako bismo maksimalno iskoristili potencijal opreme.
Ono što nas je posebno privuklo saradnji sa Konica Minoltom jeste i njihov fokus na inovacijama i održivosti. Njihova posvećenost ekološkim inicijativama i tehnologijama koje smanjuju uticaj na okolinu poklapa se i sa našim vlastitim vrednostima i ciljevima.

Koja sve strojeve trenutno imate od Konica Minolte? Moramo li pitati jeste li zadovoljni?

Trenutno smo korisnici nekoliko vrhunskih rešenja od Konica Minolte: AccurioPress 6136P, AccurioPress C12000E i AccurioShine3600 & iFoil.
AccurioPress 6136P nas oduševljava svojom pouzdanošću i visokim performansama, pružajući brzu i preciznu crno-belu digitalnu štampu. Sa AccurioPress C12000E smo u mogućnosti pružiti visokokvalitetnu kolornu štampu čak i u velikim tiražima, a AccurioShine3600 & iFoil dodaje poseban vizuelni efekat i personalizaciju našim proizvodima.
Što se tiče zadovoljstva, sa sigurnošću možemo reći da smo veoma zadovoljni performansama ovih mašina. Smatramo da su ova rešenja od Konica Minolta ključna za našu konkurentsku prednost.

Posljednja investicija bila je AccurioShine 3600 & iFoil. Na koji segment tržišta poslova ciljate s ovim rješenjem?

AccurioShine 3600 & iFoil igra ključnu ulogu u našem portfoliu iz nekoliko razloga.
Prvo, AccurioShine 3600 & iFoil nam omogućava da proširimo ponudu proizvoda i prilagodimo se različitim potrebama na tržištu. Sposobnost ovog uređaja da dodaje vizuelne efekte i personalizaciju doprinosi da kreiramo jedinstvene i atraktivne štampane materijale za naše klijente.
Ciljamo na segment tržišta koji ceni visokokvalitetne, personalizovane proizvode i posebne efekte. To uključuje proizvodnju marketinških materijala, luksuznih ambalaža i drugih specijalizovanih štampanih proizvoda.
Najveće prednosti ovog uređaja za nas su preciznost i mogućnost primene sofisticiranih vizuelnih efekata. To nam omogućava da se izdvojimo na tržištu i pružimo klijentima proizvode koji prevazilaze njihova očekivanja.
U suštini, ovom investicijom smo stvorili mogućnost za diferencijaciju na tržištu, pružajući klijentima jedinstvene i kvalitetne štampane proizvode, a time jačamo našu poziciju u štamparskoj industriji.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content