Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Umesto 11, drupa će trajati devet dana

Umesto uobičajenih 11, drupa 2021. će trajati devet dana. To je odluka  organizatora donešena u skladu sa željom partnerske asocijacije VDMA, ali i mnogih izlagača, a sve u cilju da sajam bude što efikasniji i da bi mogli da se skoncentrišu na ciljani broj posetilaca u skladu sa situacijom. Odluka je takođe i reakcija na kontinuirane aktivnosti i ograničenja u vezi sa putovanjima.

„S obzirom na to da trenutno pretpostavljamo da će manje posеtilaca iz inostranstva moći da putuje na drupu 2021, smatramo da je smanjenje sa jedanaest na devet dana razumno kako bi protok posetilaca bio efikasniji. U isto vrijeme, trajanje od devet dana omogućava da se i dalje mogu pokazati štampači tokom rada, što je jedinstvena prodajna tačka drupe “, objašnjava Claus Bolza-Schünemann, predsednik drupe.

Uprkos otkazima učešća povezanih sa korona virusom, iz sajma drupa kažu kako je trenutni status rezervacije i dalje na visokom nivou sa više od 1500 izlagača i neto površinom dvorana od više od 140 000 m2. To, kako kažu, naglašava poverenje industrije u međunarodni karakter događaja te da potreba za sastancima licem u lice, pronalaženjem novih kupaca ili prezentacijom mašina uživo, itekako postoji.

Kako bi garantovao stručan i siguran sajam kao i obično, drupa ne samo da je prilagodila opšte uslove, nego se oslanja i na koncept higijene i zaštite od infekcije koji se kontinuirano prilagođava najnovijim propisima vezanim za zaštitu od korone i zvaničnim zahtevima.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content