Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

UV uređaj za borbu protiv virusne infekcije

Kompanija Integration Technology Ltd. predstavila je tržištu ručni uređaj koji koristi UV svetlo za deaktiviranje biomolekula i mikroorganizama, uključujući i korona virus Covid-19. Kompanija je inače specijalizovana za izradu UV sistema za sušenje u industriji štampe.

Prenosni UVC uređaj velike snage, kompaktni, lagani SubZero RS-170 dizajniran je za upotrebu na svim površinama koje predstavljaju visoki rizik od opšte kontaminacije.

Ciljne grupe obuhvataju hitnu pomoć, policiju, autobuse, kabine u avionima i na kruzerima, železničke vagone i drugi javni prevoz, kao i bolnice, škole, kancelarije i hotelske sobe.

„Upravo smo započeli rad na izradi prenosnih verzija naših proizvoda za upotrebu na tržištima koja nisu vezana za štampu. Kada je brzina širenja korona virusa postala očigledna, odmah smo dali prioritet razvoju medicinske aplikacije u nameri da pomogne da se virus savlada”, kaže izvršni direktor Simon Roberts.

Uređaj je jednostavan za upotrebu i održavanje, veličine 285 x 85 x 142 mm, težine 3kg, može se priključiti u standardnu zidnu utičnicu, nudi brzo zagrevanje i hlađenje, a isporučuje se sa svetiljkom za brzu izmenu.

RS-170 ima veliku snagu od 1700W s reflektornim sistemom visokog intenziteta. Četiri puta je snažniji od konkurentskih rešenja, što znači da značajno smanjuje vreme izlaganja UV zračenju potrebno za postizanje istih rezultata. RS-170 koristi proverenu tehnologiju kompanije Integration Technology Ltd, seriju SubZero UV, koju su uveli u sektor industrije štampe 2005. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content