PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

VersaUV LEC2-330 Print&Cut štampač u kompaniji Kaligraf – za mock-up poput originala

Kompanija Roland DG početkom godine predstavila je tržištu drugu generaciju svoje VersaUV serije print&cut štampača – VersaUV LEC2-640/330. Novi modeli VersaUV LEC2-640 /330 savršeni su za stvaranje realističnih mock-upova ambalaže, probnih otisaka, premium etiketa, sign&display proizvoda, prozorske grafike i proizvoda namenjenih uređenju enterijera.

Potencijal novih modela prepoznao je i studio Kaligraf, specijalizovan za produkciju ambalaže, odnosno pripremu ambalaže za štampu. Tako je nedavno u njihove prostore stigao print&cut štampač Roland VersaUV LEC2-330.
Štampač je isporučila i instalirala kompanija Dipa, ovlašćeni distributer Roland štampača. Zašto baš Roland i za koje poslove ga koriste, rekla nam je gđa Željka Tihomirović, marketing menadžer u kompaniji Kaligraf.

„Odgovor je jednostavan – bavimo se ambalažom i  to pripremom za produkciju, a time se već odavno ne možete baviti bez mogućnosti ozbiljne i kvalitetne izrade maketa. I do sada su svi naši 3D modeli bili gotovo poput originala. Ipak, kako uvek težimo izuzetnoj preciznosti i kvalitetu, odlučili smo da u proces implementiramo Roland VersaUV LEC2-330. Procenili smo da je taj štampač, u kombinaciji s našim znanjem i iskustvom, najprihvatljiviji za potrebe većine projekata pripreme ambalaže kakve radimo u kompaniji Kaligraf“, kaže gđa Tihomirović.

Nova generacija VersaUV print&cut štampača korisnicima nudi širi gamut, bolje podudaranje boja, vrhunski otisak slike i veću brzinu štampe.

Koje su to karakteristike štampača koje su u Kaligrafu prepoznali kao korisne kada su se odlučili za ovu investiciju, rekli su nam  g. Marko Ostrež i g. Ivan Milek, stručnjaci za pripremu za štampu u Kaligrafu.
„Pokazalo se da nam novi štampač prilično skraćuje vreme izrade. Naime, brzo i kvalitetno štampa belu boju, mat i sjajni lak, simulira predštampanje i sečenje kontura “, ističu.

Kako u Kaligrafu postižu da pomoću VersaUV LEC2-330 print &cut štampača makete izgledaju kao original,  pročitajte u štampanom ili online izdanju Print Magazina.

Celu vest pročitajte u našem online izdanju Print Magazina.
Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content