Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xaar predstavio novu štamparsku glavu

Kompanija Xaar je predstavila svoju novu štamparsku glavu pod nazivom „2002“ koja je namenjena aplikacijama za ambalažu, nalepnice, keramiku i staklo.

Iz kompanije sa sedištem u Kembridžu kažu da je jedinica od 720 dpi razvijena u tesnoj saradnji sa globalnim OEM kupcima. Korišćenje drop in poravnavanja glave, poboljšanja mehaničke tolerancije dozvoljavaju da se štamparska glava mnogo lakše ubaci u printbar. Stoga je podešavanje mnogo kraće, i zamena štamparske glave brža, i maksimalno je povećano vreme korišćenja štampača u odnosu na vreme potrebno za servis.

Graham Tweedale, generalni direktor poslovne jedinice za štamparske glave kompanije Xaar, rekao je: „Nakon obimne saradnje sa našim globalnim proizvođačima opreme, naporno smo radili kako bismo osigurali da Xaar 2002 štamparska glava zadovolji sva operativna poboljšanja koja su tražili. Svojom jednostavnom instalacijom i znatno skraćenim vremenom postavljanja, verujemo da Xaar 2002 štamparska glava nudi brzinu i performanse koje naši kupci traže za svoje štamparske programe.“

Glava je proizvedena kombinacijom naprednih tehnologija Tuned Actuator Manufacturing (TAM2) i AcuChp tvrtke Xaar i kako kompanija navodi, nudi maksimalno vreme rada zahvaljujući „vidljivo poboljšanoj ujednačenosti boja po širini ispisa glave”.

Glava može štampati brzinom do 75m/min uz 720 dpi, a dostupna je u tri verzije: Xaar 2002 Plus, 2002 Premium i 2002 Advanced, od kojih su sve kompatibilne sa sistemima 2001+.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content