Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Xeikon predstavlja novi high-end digitalni štampač za etikete

Sa više od 30 godina iskustva i inovacija u digitalnoj štampi, kompanija Xeikon je najavila da lansira novi digitalni štampač za etikete zasnovan na tehnologiji nove generacije Cheetah 2.0. Kako raste potražnja za masovnim prilagođavanjem, kraćim vremenom isporuke i sve većom diversifikacijom proizvoda, novi Xeikon CX300 – digitalni štampač za etikete inovativno je rešenje koje proizvođače etiketa i vlasnike brendova drži na čelu industrije koja se brzo razvija.

Cheetah 2.0 tehnologija zasniva se na proverenoj, skalabilnoj Xeikon arhitekturi otisaka koja uključuje pet jedinica za štampu i ceo proces rotacije s promenljivom dužinom ponavljanja.

Xeikon CX300 je štampač od 330 mm (13”) koji nudi proizvodni kapacitet od više od 50.000 m2 mesečno rada u jednoj smeni. Štampač je opremljen sa pet jedinica za štampu, uključujući CMYK i pokrivnu belu boju u jednom prolazu, ali takođe podržava povećanje kolornog opsega uz prilagođene ili sigurnosne boje.

Zasnovan na tehnologiji Cheetah 2.0, Xeikon CX300 može neometano da radi u tri smene, uz isporuku materijala visokog kvaliteta. Pomoću štampe samolepljivih nalepnica Xeikon CX300 štampačem, mogu se podržati i snažna, rastuća tržišta kao što su hrana, lekovi i sl. Njegova tehnologija suvog tonera nadmašuje druge tehnologije digitalne štampe u pogledu sigurnosti hrane.

Tržišta koja koriste zahtevne podloge kao što je prirodni strukturirani papir idealna su za Xeikon CX300. Tu spadaju vino i žestoka pića, craft pivo, luksuzna hrana i još mnogo toga. Proizvođači kozmetičkih i higijenskih proizvoda takođe imaju koristi od visokokvalitetne štampe u boji i pokrivnog tonera bele boje. Ovo je samo nekoliko tržišnih primena zbog kojih Xeikon CX300 predstavlja svestrano rešenje koje se može koristiti i za proizvodnju termo-transfernih etiketa, in-mould etiketa, etiketa s vlažnim lepkom, ambalažnih etiketa i kartona.

Xeikon CX300 komercijalno je dostupan početkom aprila 2020. godine.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content