Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sajam Print21 u Novom Sadu i više nego odličan

Prvi od dva ovogodišnja sajma Print21 održan je 21. i 22. 2. u prostoru Novosadskog sajma. Iako se dojmovi još nisu slegli, jedan je svima zajednički – sajam je prošao i više nego odlično, na zadovoljstvo i izlagača i posjetitelja.

Prvi  je to put da se Print21 održao u Novom Sadu, a s obzirom na pozitivne reakcije i veliku posjetu, mogao bi postati i tradicija. Tijekom oba dana sajam je posjetilo više od 1000 ciljanih b2b posjetitelja. Ono što posebno raduje je da su bili iz cijele regije.
Sve viđeno i predstavljeno dodatno je potvrdilo da je sajam Print21 izrastao u respektabilnu, regionalnu sajamsku priču koja je branši očigledno i više nego potrebna.

Dominacija rješenja za tisak na tekstil

Raznolika i bogata ponuda stvarala je gužve na štandovima izlagača tijekom cijelog dana.
Izloženo je bilo više od 50 različitih strojeva i prateće opreme uz materijale i softverska rješenja.

Svoju ponudu predstavili su:  Antika/Biroeksim, Beo Jet, CFS, Difol, Global Trade Yu, Igepa Group, Ino, Konica Minolta, Oracal Polikarbonati, Sitotehnika, Srele Laser Sistem, STH, Symbol Group, Toscana Systems, Witpac i Xpro

Posebno zanimljiva bila su premijerna predstavljanja.
Najviše ih je bilo na štandu tvrtke Difol, koja je ujedno bila i Zlatni partner sajma. Donijeli su čak tri premijere. To su Roland VersaObject MO-240, UV printer za tisak na predmete Roland DGXpress ER-641, eco solventni printer te Gravotech M20 mehaničku graverku.
Na štandu tvrtke Antika/Biroeksim premijerno je predstavljen Ricoh ProC7500 produkcijski printer s tiskom čak 8 boja, dok je Igepa Group predstavila Canon Colorado M5 roll-to-roll s UV gel tehnologijom.

STH je predstavio zanimljiva i financijski prihvatljiva sublimacijska rješenja za različite aplikacije – FreeSub te nove termo preše njemačke tvrtke Wagner.

Ipak, uvjerljivo najviše rješenja bilo je vezano uz segment tiska na tekstil, prvenstveno DTG i DTF. No, svi koji su došli radi produkcijskih printera iz arka i role, flatbed printera, rezača, laserskih rezača, UV i eko solventnih printera, rješenja za sitotisak, termo preša, softvera…imali su što vidjeti.

Wrap kutak, paneli, nagradni natječaj i kokteli

Uz sajamski dio, novosadsko izdanje Printa21 donijelo je i raznolik prateći program.
U wrap kutku tvrtka 3M predstavila je Car Wrap High Gloss  i PPF folije; CFS je pokazao mogućnost rada s hibridnim PPF wrap folijama u boji te predstavio CoverStyl folije za uređenje interijera. Predstavnici tvrtke Guandong bili su tu za sva pitanja o njihovim specijalnim folijama.

Paneli su donijeli razgovore na tri teme.
O automatizaciji su govorili Branko Mihorko iz tvrtke Sistrade i Spasenija Božanić iz tvrtke Toscana Systems. Razmišljanja o tisku tekstila podijelili su Dragiša Mickoski iz Symbol Grupe te Nikola Bešević iz Difola. Dok su o komercijalnom tisku govorili Aleksandar Dobrijević iz Konica Minolte te Ivica Marković iz tvrtke Xpro.  
Sajam je dodatno obogatila tvrtka Srele koja je najsretnijeg posjetitelja nagradila CO2 laserom CNC 3020 LITE. Otišao je u tvrtku Print Studio iz Osijeka.
Zanimljiva novost na radost i izlagača i posjetitelja bio je cocktail bar, uz već tradicionalni coffee corner.
A novost koja je odjeknula sajmom je i ona o novom spajanju na grafičkom tržištu. Naime, tvrtka Oracal Polikarbonati, i službeno je postala dio Igepa Grupe.

Atmosferu pogledajte i kroz fotogaleriju iz Novog Sada!

Vrlo brzo će i Print21 u Zagrebu (17. i 18. 4.). Osigurajte svoju ulaznicu!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content