PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Sajam Print21 u Novom Sadu i više nego odličan

Prvi od dva ovogodišnja sajma Print21 održan je 21. i 22. februara na Novosadskom sajmu. Iako se utisci još nisu slegli, jedno je zajedničko svima – sajam je prošao više nego odlično, na zadovoljstvo izlagača i posetilaca.

Ovo je prvi put da se Print21 održava u Novom Sadu, a s obzirom na pozitivne reakcije i veliki broj posetilaca, mogao bi da postane tradicija. Tokom oba dana, sajam je posetilo oko 1.000 ciljanih b2b posetilaca. Ono što posebno raduje jeste da su bili iz celog regiona.
Sve viđeno i predstavljeno dodatno je potvrdilo da je sajam Print21 prerastao u respektabilnu, regionalnu sajamsku priču, koja je industriji očigledno i više nego potrebna.

Dominacija rešenja za štampu na tekstilu

Raznovrsna i bogata ponuda stvarala je gužvu na štandovima izlagača tokom celog dana. Izloženo je više od 50 različitih mašina i prateće opreme, uz materijale i softverska rešenja.

Svoju ponudu predstavili su: Antika/Biroeksim, Beo Jet, CFS, Difol, Global Trade Yu, Igepa Group, Ino, Konica Minolta, Oracal Polikarbonati, Sitotehnika, Srele Laser Sistem, STH, Simbol Group, Toscana Systems, Witpac i Xpro

Posebno su bila zanimljiva premijerna predstavljanja. Najviše ih je bilo na štandu kompanije Difol, koja je bila i Zlatni partner sajma. Doneli su čak tri premijere. To su Roland VersaObject MO-240, štampač za štampu na predmete, Roland DGXpress ER-641, eko solventni štampači Gravotech M20mehanički graver.

Na štandu Antika/Biroeksim premijerno je predstavljen proizvodni štampač Ricoh ProC7500 sa štampanjem u 8 boja, dok je Igepa grupa predstavila Canon Colorado M5 roll-to-roll sa UV gel tehnologijom.

STH je predstavio zanimljiva i finansijski prihvatljiva rešenja za sublimaciju za različite primene – FreeSub i nove termalne prese nemačke kompanije Wagner.

Ipak, daleko najviše rešenja odnosilo se na segment štampe na tekstilu, pre svega DTG i DTF. Ali svi koji su dolazili po proizvodne štampače iz tabaka i rolni, flatbed štampače, rezače, laserske rezače, UV i eko solventne štampače, rešenja za sito štampu, termo prese, softver… imali su šta da vide.

Wrap kutak, paneli, nagradni konkurs i kokteli

Pored sajamskog dela, novosadsko izdanje Printa21 donelo je i raznovrstan prateći program.

U wrap kutku, kompanija 3M je predstavila Car Wrap High Gloss i PPF folije; CFS je demonstrirao mogućnost rada sa hibridnim PPF folijama u boji i predstavio CoverStyl folije za dekoraciju eneterijera. Predstavnici kompanije Guandong bili su tu da odgovore na sva pitanja o svojim specijalnim folijama.

Paneli su sveli razgovore na tri teme.
O automatizaciji su govorili Branko Mihorko iz kompanije Sistrade i Spasenija Božanić iz Toscana Systems. Razmišljanja o štampi na tekstilu izneli su Dragiša Mickoski iz Symbol Grupe i Nikola Bešević iz Difola. Dok su Aleksandar Dobrijević iz Konica Minolte i Ivica Marković iz kompanije Xpro govorili o komercijalnoj štampi.

Sajam je dodatno obogatila kompanija Srele, koja je najsrećnijeg posetioca nagradila CO2 laserom CNC 3020 LITE. Otišao je u firmu Dizajn Studio iz Osijeka.
Zanimljiva novina na oduševljenje izlagača i posetilaca bio je koktel bar, uz već tradicionalni coffee corner.
A na sajmu je odjeknula i vest o novom spajanju na tržištu. Naime,  kompanija Oracal Polikarbonati zvanično je postala deo Igepa Grupe.

Deo atmosfere pogledajte i kroz fotogaleriju iz Novog Sada!

Uskoro nas čeka i Print21 u Zagrebu (17. i 18. aprila). Obezbedite svoju ulaznicu!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content