Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Sajam Print21 u Zagrebu najveći do sada uz impozantan broj strojeva

Sajam Print21, drugi ovogodišnji, održan je prošli tjedan, 17. i 18. 4. u Zagrebu u prostoru Kongresne dvorane Zagrebačkog Velesajma. Povratak je to sajma Print21 u Zagreb nakon dvije godine putovanja po gradovima regije tijekom kojih je održan u Beogradu, Sarajevu, Ljubljani i Novom Sadu.
Najkraći rezime prošlotjednog sajma Print21 je da se vratio u velikom stilu. Ispunio je očekivanja izlagača te donio uistinu impozantan broj strojeva i rješenja na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Ovogodišnje zagrebačko izdanje posebno je i po tome što se radi o dosad najvećem sajmu Print21, kako po broju izlagača tako i po površini. Svoju ponudu na sajmu je na površini od cca 2100m2 predstavilo 35 tvrtki.
To je samo još jedna potvrda da je Print21 izrastao u respektabilnu sajamsku priču koja privlači izlagače ne samo iz zemalja regije, nego i šire te je branši očigledno potrebna.

Više od 80 strojeva i cijeli niz premijera

Iznimno bogata postavka s izloženih više od 80 različitih strojeva i prateće opreme privukla je velik broj posjetitelja oba dana. Sajam je ukupno posjetilo više od 1300 ljudi. Iako je prvi dan sajam službeno bio neradni dan u Hrvatskoj zbog parlamentarnih izbora, posjetitelje to očigledno nije smetalo. Mnogi su iskoristili priliku da u miru, bez svakodnevne gužve na poslu, prošeću sajmom, pogledaju rješenja te u opuštenoj atmosferi porazgovaraju s kolegama. Kako su nam rekli izlagači, pune ruke posla imali su tijekom oba dana, a neradni dan nisu osjetili.

Svoju ponudu predstavili su: Azonprinter, Black Line, Cotton Classics, Cron – Prepress Print, DIT, DRM, Elgrav Laser, Eurocop, Europapier Dipa, Eurotrade, Falk & Ross, Gea Data, Servis Elektroterm, Ganima / USB.hr, Graphic Center, Guandong, Igepa Pako, Konica Minolta, Kopitehna, Mega Dizajn, OKI/Microline, Multi Insert, Nanodiy, Millea, NVM Graphic Solutions, Og grafika, Radin, Repro-grav, Rigo, STH, Subligo, Tepede, Toscana systems, Valento i Xenon forte.

Najviše rješenja bilo je vezano uz segment tiska na tekstil, prvenstveno DTG i DTF. No, niti ostalih rješenja nije nedostajalo. Produkcijska rješenja za tisak iz arka i role, flatbed printeri, cutteri, hibridna rješenja, laserski rezači, graverke, UV i eco solventni printeri, termo preše, softveri, folije, široka ponuda promo tekstila… tek je dio onoga što se moglo vidjeti. Sajam je donio i niz premijernih predstavljanja od kojih su mnoga privukla zaista veliku pažnju. Više o njima u idućem tiskanom izdanju Print Magazina.

Red edukacije, red cocktaila

Print21 obilježila su i četiri zanimljiva panela u sklopu edukacijskog kutka. Prvi dan razgovaralo se o nikad važnijoj automatizaciji, sudionici su bili predstavnici tvrtke Sistrade i Xenon Forte te tisku ambalaže kao konstantno rastućem sektoru na kojem su sudjelovali Grafik.net i 3-Print Adriatik. Drugi dan teme su bile komercijalni tisak kao osnova grafičke industrije o čemu su govorili predstavnici iz tvrtki Image Enter, Konica Minolta i Xenon Forte. Za kraj je ostavljen sve popularniji tisak tekstila na kojem su sudjelovali Symbol Grupa i  3-Print Adriatik.
Poseban touch oba dana dao je happy hour Cocktail bar powered by Badel 1862!
Kako je bilo, pogledajte u fotogaleriji.

Riječi jednog od izlagača da Print21 svakim svojim izdanjem postaje sve bolji i bolji, najbolji su vjetar u leđa. Ujedno i najbolji poziv svima na nova dva izdanja sajma 2025., u Sarajevu i Ljubljani.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content