PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Sajam Print21 u Zagrebu najveći je do sada sa impresivnim brojem mašina

Sajam Print21, drugi po redu u ovoj godini, održan je 17. i 18. aprila u Zagrebu, u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog Velesajma. Reč je o povratku sajma Print21 u Zagreb nakon dve godine putovanja po gradovima regiona tokom kojih se održavao u Beogradu, Sarajevu, Ljubljani i Novom Sadu.

Najkraći rezime sajma Print21 je u Zagrebu je da se vratio u velikom stilu. Ispunio je očekivanja izlagača i doneo zaista impresivan broj mašina i rešenja na zadovoljstvo svih posetilaca. Ovogodišnje izdanje u Zagrebu posebno je i po tome što predstavlja najveći Print21 sajam do sada, kako po broju izlagača tako i po površini. 35 kompanija predstavilo je svoju ponudu na sajmu na površini od cca 2100m2. Ovo je samo još jedna potvrda da je Print21 prerastao u respektabilnu sajamsku priču koja privlači izlagače ne samo iz zemalja regiona, već i šire, a industriji je očigledno potreban.

Više od 80 mašina i čitav niz premijera

Izuzetno bogata postavka sa više od 80 izloženih mašina i prateće opreme privukla je veliki broj posetilaca tokom oba dana. Iako je prvi dan sajma u Hrvatskoj zvanično bio neradni dan zbog parlamentarnih izbora, posetiocima to očigledno nije smetalo. Mnogi su iskoristili priliku da u miru, bez svakodnevne gužve na poslu, prošetaju sajmom, pogledaju rešenja i u opuštenoj atmosferi razgovaraju sa kolegama. Kako su nam rekli izlagači, oba dana su imali pune ruke posla, a neradni dan nisu osetili.

Svoju ponudu predstavili su: Azonprinter, Black Line, Cotton Classics, Cron – Prepress Print, DIT, DRM, Elgrav Laser, Eurocop, Europapier Dipa, Eurotrade, Falk & Ross, Gea Data/ Servis Elektroterm, Ganima / USB.hr, Graphic Center, Guandong, Igepa Pako, Konica Minolta, Kopitehna, Mega Dizajn, OKI/Microline, Multi Insert, Nanodiy, Millea, NVM Graphic Solutions, Og grafika, Radin, Repro-grav, Rigo, STH, Subligo, Tepede, Toscana systems, Valento i Xenon forte.

Većina rešenja odnosila se na segment štampe tekstila, pre svega DTG i DTF. Međutim, nije nedostajalo ni drugih rešenja. Proizvodna rešenja za štampu iz tabaka i rolni, flatbed štampači, rezači, hibridna rešenja, laserski sekači, graveri, UV i eko solvent štampači, termo prese, softveri, folije, široka ponuda promo tekstila… ovo je samo deo onoga što je moglo da se vidi.
Sajam je doneo i niz premijera, od kojih su mnoge izazvale veliku pažnju. Više o njima u sledećem broju Print Magazina.

Red edukacija, red koktela

Print21 obeležila su četiri zanimljiva panela u okviru edukativnog kutka. Prvog dana razgovarali smo o sve važnijoj automatizaciji i štampi ambalaže kao sektoru u stalnom rastu. Drugog dana, teme su bile komercijalna štampa kao osnova grafičke industrije i sve popularnija štampa na tekstilu.

Poseban touch oba dana dao je happy hour koktel bar powered by Badel 1862! A kako smo se proveli pogledajte u fotogaleriji.

Reči jednog od izlagača da je Print21 svakim sledećim izdanjem sve bolji i bolji najbolji su vetar u leđa. Ujedno, i najbolji poziv svima na nova dva izdanja sajma 2025. godine u Sarajevu i Ljubljani.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content