Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Tisak tekstila – prilika za rast i diverzifikaciju

Tisak tekstila tema je koja posljednjih godina snažno dominira grafičkom industrijom, posebice kada se radi o digitalnim rješenjima, prvenstveno DTG i DTF tehnologijama.

Što je razlog tolikoj popularnosti tiska tekstila?

Prije svega, digitalni tisak na tekstil idealna je prilika za rast i diverzifikaciju posebno za one koji se već bave digitalnim tiskom. Uz to, današnje tehnologije za tisak na tekstil ne iziskuju veće investicije. U ovaj segment moguće je ući već s desetak tisuća eura. Zbog toga je i potražnja za entry level printerima doslovno eksplodirala.
Zatim, dostupne tehnologije prilagođene su za jednostavan rad. Uz osnovno tehničko znanje i kratku obuku od strane proizvođača tehnologija, posao je moguće pokrenuti u vrlo kratkom roku. Također, široka ponuda boja i strojeva omogućuje postojan otisak na različitim tkaninama. Od pamučnih materijala koji se koriste u modnoj industriji pa do poliestera za sportsku odjeću, poliamida za kupaće kostime ili polimernih tkanina koje se koriste u reklamnoj industriji i industriji dekorativnih tkanina.

Općenito, tržišta u koja se najviše uvode tehnologije digitalnog tiska na tekstil su:

  • Signage & Display – displeji, baneri, zastave, backlit aplikacije…
  • Promotivni proizvodi – kape, T-shirt, torbe, podlošci za miševe…
  • Uređenje interijera – jastuci, zavjese, prekrivači za krevete, stolnjaci…
  • Sportska odjeća – dresovi, trenirke…
  • Modna industrija
  • Tehnički tekstil – automobilska i zrakoplovna industrija, nautika, vojni sektor…

Fokus na proizvod

Kada se radi o odabiru tehnologije, prvi korak mora biti fokus na proizvod koji će se plasirati na tržište. Kako se moglo čuti na ovogodišnjem sajmu Print21 u Novom Sadu, dvije su opcije koje se često vide. Prva je da klijent kupi printer i čeka da dođe kupac, a druga je da proizvod prodaje po znatno nižoj cijeni od drugih. I jedna i druga siguran je put u neuspjeh.

Tržišta tiska tekstila veliko je, sa stalnim inovacijama. Ključ je stoga, uz pravu tehnologiju, dodati vrijednost proizvodu, biti drugačiji od drugih i tako osigurajte svoje mjesto na kreativnom tržištu tiska tekstila.

Tisak tekstila tema je i panela koji će se održati u sklopu sajma Print21, koji se 17. i 18. 4. održava na Zagrebačkom Velesajmu.
Panel je na rasporedu u četvrtak, 18. 4. od 11:50 do 12:35. Dođite poslušati što kažu stručnjaci na ovu temu, saznajte kako i u kojem smjeru krenuti te pitajte sve što vas zanima.

Sve o sajmu Print21 pogledajte ovdje. Ulaz na sajam besplatan. Potreban je samo prethodna registracija. Napravite je već danas.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content