PRVI SAZNAJ NAJNOVIJE VESTI
Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti

Štampa na tekstilu – prilika za rast i diversifikaciju

Štampa na tekstilu je tema koja snažno dominira grafičkom industrijom poslednjih godina, posebno kada su u pitanju digitalna rešenja, pre svega DTG i DTF tehnologije.

Šta je razlog za toliku popularnost štampe na tekstilu?

Pre svega, digitalna štampa na tekstilu je idealna prilika za rast i diversifikaciju, posebno za one koji se već bave digitalnom štampom. Pored toga, današnje tehnologije za štampanje na tekstilu ne zahtevaju velika ulaganja. U ovaj segment je moguće ući već sa deset hiljada evra. Zbog toga je potražnja za štampačima početnog nivoa bukvalno eksplodirala.
Zatim su dostupne tehnologije prilagođene za lak rad. Sa osnovnim tehničkim znanjem i kratkom obukom proizvođača tehnologije, moguće je započeti posao u vrlo kratkom roku. Takođe, široka paleta boja i mašina omogućava trajnu štampu na različitim tkaninama. Od pamučnih materijala koji se koriste u modnoj industriji do poliestera za sportsku odeću, poliamida za kupaće kostime ili polimernih tkanina koji se koriste u reklamnoj industriji i industriji dekorativnih tkanina.

Generalno, tržišta na kojima se tehnologije digitalne štampe na tekstilu najviše uvode su:

• Signage & Display – displeji, baneri, zastave, aplikacije sa pozadinskim osvetljenjem…
• Promotivni proizvodi – kape, majice, torbe, podlozi za miš…
• Unutrašnja dekoracija – jastuci, zavese, prekrivači, stolnjaci…
• Sportska odeća – dresovi, trenerke…
• Modna industrija •
Tehnički tekstil – automobilska i avio industrija, nautika, vojni sektor…

Fokus na proizvod

Prilikom odabira tehnologije, prvi korak mora biti fokusiranje na proizvod koji se prodaje. Kako se moglo čuti na ovogodišnjem sajmu Print21 u Novom Sadu, postoje dve opcije koje se često viđaju. Prvi je da klijent kupi štampač i čeka da dođe kupac, a drugi je da proda proizvod po znatno nižoj ceni od drugih. I jedno i drugo je siguran put do neuspeha.

Tržište tekstilne štampe je veliko, sa stalnim inovacijama. Stoga je ključ, uz odgovarajuću tehnologiju, dodati vrednost proizvodu, biti drugačiji od drugih i tako obezbediti svoje mesto na kreativnom tržištu štampe na tekstilu.

Štampa na tekstilu je i tema tribine koja će se održati u okviru sajma Print21, koji će se održati 17. i 18. aprila na Zagrebačkom velesajmu.
Tribina je zakazana za četvrtak, 18. april, od 11.50 do 12.35 časova. Dođite da slušate šta stručnjaci imaju da kažu na ovu temu, saznajte kako i u kom pravcu da idete i pitajte sve što vas zanima.

Sve o sajmu Print21 pogledajte ovde. Ulaz na sajam je besplatan. Potrebna je samo prethodna registracija. Prijavite se danas.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte nedeljne vesti iz sveta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posetioce/ o besplatnom učešću na događajima, sajmovima itd.Prijavom na Newsletter prihvatate našu Politiku privatnosti
Skip to content