Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ulaganje u softver i doradne strojeve među prioritetima

Softverska rješenja područje su unutar grafičke industrije koje posljednjih godina kontinuirano raste. Sukladno tome, kupci i njihova očekivanja također konstantno rastu kako se procesi proizvodnje ubrzavaju zahvaljujući automatizaciji koju donose workflow rješenja. Kako ističu stručnjaci, zanimljivo će biti vidjeti na drupi koliko su stvari otišle daleko od 2016. godine.

Iako su sjajni, novi strojevi nešto što će na drupi ipak biti u prvom planu, napretku vezanom uz softverska rješenja trebalo bi itekako posvetiti pažnju jer je optimizacija radnih tijekova i racionalizacija proizvodnje važnija nego ikad prije. Ne čudi stoga da je u 6. drupa Izvještaju o globalnim trendovima, ulaganje u softver navedeno kao jedan od prioriteta, uz ulaganje u opremu za doradu.

Fokus na softversku tehnologiju sve je veći, stoga je za očekivati da će workflow rješenja ove godine imati još jaču prisutnost na sajmu drupa. Globalno tiskarsko tržište sve je više pod pritiskom kupaca koji žele svoju robu što brže, što prilagođeniju i u što manjim nakladama, pri čemu, uz sve navedeno, tiskar još mora gledati i kako biti pofitabilan. Softversko rješenje ključni je dio ove križaljke.

Kako bi i regionalni tiskari mogli u duhu drupe prigrliti budućnost, Print Magazin 13. 5. u Zagrebu organizira 2. po redu konferenciju Print 4.0. koja, između ostalog, ima za cilj ukazati na važnost implementacije workflow rješenja bez kojih će budućnost biti teško čak i dotaknuti.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content