Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ulaganje u softver i doradne mašine među prioritetima

Softverska rešenja predstavljaju oblast grafičke industrije koja poslednjih godina beleži kontinuirani rast. U skladu sa tim, kupci i njihova očekivanja takođe konstantno rastu, uz ubrzanje procesa proizvodnje  i zahvaljujući automatizaciji koju donose workflow rešenja. Kako ističu stručnjaci, zanimljivo će biti videti na drupi koliko su od 2016. godine stvari napredovale.

Iako su nove mašine sjajne i na drupi će biti u prvom planu, trebalo bi itekako posvetiti pažnju i napretku vezanom za softverska rešenja jer je optimizacija radnih procesa i racionalizacija proizvodnje važnija nego ikad dosad. Ne čudi onda podatak da je u 6. drupa Izveštaju o globalnim trendovima, ulaganje u softver navedeno kao jedan od prioriteta, uz ulaganje u opremu za doradu.

Fokus na softversku tehnologiju sve je veći, pa je očekivano da će workflow rešenja ove godine biti još više prisutna na sajmu drupa. Globalno tržište štampe sve je više pod pritiskom kupaca koji žele svoju robu što je brže moguće, da bude što više prilagođena potrebama  i u što manjim tiražima, pri čemu, uz sve navedeno, štampar još mora gledati i kako da bude profitabilan. Softversko rešenje je ključni deo ove zagonetke.

Kako bi i štampari iz regiona mogli u duhu drupe prigrliti budućnost, Print Magazin 13.5. u Zagrebu organizuje 2. po redu konferenciju Print 4.0. koja, između ostalog, ima za cilj da ukaže na važnost implementacije workflow rešenja bez kojih će biti teško približiti se budućnosti.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content